![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/ttt.png)
Orzechy laskowe oferujemy przez cały rok w różnych postaciach opisanych w naszej ofercie.
![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/laskowe_02-1.jpg)
ORZECHY W ŁUPINIE
orzechy o kształcie kulistym,
orzechy o kształcie podłużnym
Wszystkie orzechy możemy kalibrować (posegregować według wielkości) stosownie do zamówienia, a także przygotować mieszankę orzechów kulistych i podłużnych. Najczęstsze rozmiary kalibracji zakres od 15mm do 20mm. Wszystkie orzechy są pozbawione zanieczyszczeń i starannie przygotowane do sprzedaży.
![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/laskowe_05.jpg)
ORZECHY ŁUSKANE
Podstawowa działalność Silesia Fruit to produkcja orzechów łuskanych. Pierwszą czynnością jest zawsze staranny wybór surowca do produkcji, czyli dorodnych i zdrowych orzechów w łupinie, które następnie rozłupujemy przy pomocy precyzyjnych maszyn oraz oddzielamy od łupin. W ten sposób otrzymujemy najwyższej jakości orzechy łuskane.
![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/laskowe_07.jpg)
ORZECHY BLANSZOWANE
Orzechy łuskane posiadają cienką brązową skórkę, która nadaje im specyficzny smak. W dalszym etapie produkcji, na skutek poddania orzechów procesowi blanszowania, zostają pozbawione tej skórki.
![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/laskowe_09.jpg)
OLEJ Z ORZECHÓW
Olej pochodzący z orzechów laskowych, podobnie jak ten z orzechów włoskich, posiada znaczące właściwości zdrowotne. Przede wszystkich zmniejsza ryzyko zawału serca. Zawiera m.in. ogromne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A i E, a także fitosteroli i fosfolipidów. Jest niezwykle aromatyczny i słodki. Oprócz zastosowania kuchennego jest wykorzystywany jako luksusowy kosmetyk do skóry. Olej tłoczymy tylko metodą „na zimno” w celu zachowania wszystkich jego naturalnych właściwości.
![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/laskowe_11.jpg)
PASTA Z ORZECHÓW
Pasta z orzechów laskowych to całkowicie naturalny produkt powstały poprzez zmielenie w nowoczesnych młynkach wyłuskanych orzechów na mikroskopijne kawałki. Duża zawartość tłuszczu w orzechach powoduje, że po zmieleniu przybierają konsystencję pasty, zachowując przy tym wszystkie swoje naturalne właściwości smakowe i zdrowotne.
![](http://silesiafruit.pl/wp-content/uploads/2018/01/laskowe_13.jpg)